Een echte trend

De MP3 van Piaggio, Gilera Peugeot of Yamaha, wie kent ‘m inmiddels niet? Deze in het oog springende driewieler zien we namelijk steeds meer opduiken in Nederland. Aangezien veel MP3 modellen met autorijbewijs (rijbewijs B: mits afgegeven voor 19-01-2013) bestuurd mogen worden is een MP3 motor een aantrekkelijk alternatief voor mensen met motorscooter-ambities maar geen tijd/zin hebben om het motorrijbewijs te behalen.

 

De Piaggio MP3 ‘Touring’ is het kenmerkende model waar de driewieler-trend mee is begonnen (geïntroduceerd in 2006). Hierdoor kan de MP3 gezien worden als een maxi scooter op drie wielen die zich naast dagelijks woon-werkverkeer ook prima leent voor toertochten buiten de stad en langere afstanden op de snelweg.

 

Heeft u behoefte aan meer vermogen dan zijn er ook versies met een 400 en 500cc motorblok verkrijgbaar.

 

Veiligheid

Qua veiligheid komen er zeker voordelen kijken bij de drie wielen: met name in regenachtig weer of in het geval van slecht wegdek is de MP3 veel stabieler en gemakkelijker te controleren dan een motorscooter met twee wielen. Ook in het stadsverkeer, waar nogal wat obstakels voorkomen zoals tramrails, putdeksels en zebrapaden die voor normale motorscooters soms niet zonder risico te nemen zijn, is de MP3 motor een uitkomst.

 

Drie wielen betekent trouwens ook drie schijfremmen – wat voor een 20% kortere remweg zorgt dan de normale motor scooter (aldus Piaggio). Hiernaast kan u ook nog eens ‘veilig’ een flinke hellingshoek (40°) bereiken zonder zorgen te hoeven maken over een uitglijer. Verder bent u verplicht een helm te dragen en bedient u de MP3 motor net zoals een normale motorscooter. Met 300, 400 of 500cc motorvermogen is beschermende motorkleding ook zeker aan te raden.

 

De verschillende typen

De meest voorkomende driewiel motorscooters vindt u in het onderstaande overzicht. De naam MP3 komt eigenlijk van het type dat het merk Piaggio op de markt brengt.  Het is dus eigenlijk een typenaam die verworden is tot soortnaam, zoals ‘Googlen’ als iets opzoeken op het internet.

 

 

 

Bekijk het aanbod Occasions Lease Verzekeringen
Openingstijden Maandag: 13.00-17.30 uur Dinsdag t/m vrijdag: 08:30 – 17:30 Zaterdag: gesloten
Contact informatie Jules Verneweg 7 5015 BD Tilburg   info@mp3centrumnederland.nl Telefoon: 085 400 70 70